WYRDYSM GAMES

Home of Battleships Forever
It is currently Tue Dec 12, 2017 10:26 am

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 101 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Author Message
PostPosted: Fri Apr 11, 2014 11:49 pm 
Offline
Ensign
Ensign

Joined: Thu Apr 03, 2014 6:11 am
Posts: 9
tryed on a win xp comp at school (much recent than mije and it didnt work too,)ill try on a win 7 computer ,ifdont work ill try with update of dx and all,iill tell you result soon.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 12, 2014 12:23 am 
Offline
Ensign
Ensign

Joined: Thu Apr 03, 2014 6:11 am
Posts: 9
okay guys testedon win 7,guessd what,crashed,then i updated dx and it worked perfectly...so guys,any way to do it on win xp pls.th15 if you readthis pls make afix or something your my indie hero :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 10:19 pm 
Offline
Captain
Captain

Joined: Wed Nov 13, 2013 12:43 am
Posts: 267
Location: A place with sand, lots of sand.
At least one of those games (Minecraft) doesn't use DX. I believe I have run SpaceRoguelike on an XP machine some time ago, so it's not XP in particular that's unable to run SpaceRoguelike. However, the fact that Minecraft gives a 'Bad graphics card' error on startup tells me something. Does it say anything like 'could not find accelerated pixel format' or the like?

Oh fudge, looks like Intel sort of pulled the plug for this chipset, i.e. Intel isn't going to make any more updates.

Oh and the posting: you know there's a way to edit your posts, right?

_________________
Quite frankly I wonder why I ever began making ships for this. You see, my work never becomes quite as good as I feel it deserves to.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 11:18 pm 
Offline
Ensign
Ensign

Joined: Thu Apr 03, 2014 6:11 am
Posts: 9
minecraft error were about open gl,and btw,i glitched my computer so it could update to direct x 10 and guess what,the game started but there was an error pop up box in windows format (not a pop up of the game) t4elling me something that it couldnt find something (a kind of dx dll) and then the game closed.its a good hint there,ill show you the proof i have dx 10 on win xp (even if its only for vista) : http://imgur.com/hj7uewR


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 11:30 pm 
Offline
Ensign
Ensign

Joined: Thu Apr 03, 2014 6:11 am
Posts: 9
and btw can someone ask th15 for what the game use for dx and maybe its about game resolution,or hardward acceleration of the chipset ,i saw a vid where the guys lowered his hardward acceleration and could start minecraft right after.but it will be long to test with every resolution ,(i use 1366 x 768 True Color (60 Hz) )

Intel(R) Graphics Media Accelerator Driver Report


Report Date: 04/13/2014
Report Time[hr:mm:ss]: 11:27:08
Driver Version: 6.14.10.4764
Operating System: Windows XP* Professional, Service Pack 3 (5.1.2600)
Default Language: French
DirectX* Version: 9.0 (looks like my gma driver still think its dx 9.prob my chhipset don't support it)
Physical Memory: 3038 MB
Minimum Graphics Memory: 32 MB
Maximum Graphics Memory: 192 MB
Graphics Memory in Use: 10 MB
Processor: x86
Processor Speed: 3000 MHZ
Vendor ID: 8086
Device ID: 2582
Device Revision: 04


* Accelerator Information *

Accelerator in Use: Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family
Video BIOS: 1239
Current Graphics Mode: 1366 x 768 True Color (60 Hz)



* Devices Connected to the Graphics Accelerator *


Active Monitors: 1


* Monitor *

Monitor Name: Écran Plug-and-Play
Display Type: Analog
Gamma Value: 2,20
DDC2 Protocol: Supported
Maximum Image Size: Horizontal: 16,0 inches
Vertical: 9,0 inches
Monitor Supported Modes:
640 x 480 (60 Hz)
640 x 480 (75 Hz)
640 x 480 (75 Hz)
720 x 400 (70 Hz)
800 x 600 (56 Hz)
800 x 600 (60 Hz)
800 x 600 (75 Hz)
800 x 600 (75 Hz)
832 x 624 (75 Hz)
1024 x 768 (60 Hz)
1024 x 768 (75 Hz)
1024 x 768 (75 Hz)
1280 x 720 (60 Hz)
1366 x 768 (60 Hz)
Display Power Management Support:
Standby Mode: Supported
Suspend Mode: Supported
Active Off Mode: Supported

* Other names and brands are the property of their respective owners.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 23, 2014 12:56 pm 
Offline
Commodore
Commodore
User avatar

Joined: Fri Apr 17, 2009 11:50 am
Posts: 626
This is coming along nicely.
The new logic for ship part parenting is impressive.
Although I would like to see an ability to affix the camera's location and rotation to the ship, so you can keep track of left and right easier.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 23, 2014 11:57 pm 
Offline
Captain
Captain

Joined: Wed Nov 13, 2013 12:43 am
Posts: 267
Location: A place with sand, lots of sand.
Silverware wrote:
Although I would like to see an ability to affix the camera's location and rotation to the ship, so you can keep track of left and right easier.


That has been suggested I think.

Socom:
As far as the chipset goes... I've decided I haven't got enough knowledge to fix this. Try posting your problem with DX on places like the Motherboard Forums, they'll know...
(Google it)

_________________
Quite frankly I wonder why I ever began making ships for this. You see, my work never becomes quite as good as I feel it deserves to.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 17, 2014 11:34 pm 
Offline
Lieutenant
Lieutenant

Joined: Tue Jun 25, 2013 3:28 am
Posts: 39
Sorry to add to the list of error messages thats building up here, but i get this when i try and run the game:

___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in Vertex Shader compilation
ShaderName: shd_random_distortion

D3DXCompile failed - result

at gml_Object_ctr_game_graphics_GUI_Draw_64
############################################################################################


im pretty sure its to do with my computer rather than the game... anyone know how to fix it???

_________________
best mod edit ever:
"Anna Mod Edit: User was banned for this phenomenally retarded post."


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 18, 2014 5:24 am 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Sun May 13, 2007 12:01 am
Posts: 947
That probably means you have an old version of directx

_________________
Sean 'th15' Chan
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 23, 2014 4:37 am 
Offline
Lieutenant
Lieutenant

Joined: Tue Jun 25, 2013 3:28 am
Posts: 39
Yeah it was, i got it fixed now, thanks for answering!

Cool game so far, i like how the star map seems to be randomly generated on each new game. :)

_________________
best mod edit ever:
"Anna Mod Edit: User was banned for this phenomenally retarded post."


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 28, 2014 8:15 pm 
Offline
Captain
Captain

Joined: Wed Nov 13, 2013 12:43 am
Posts: 267
Location: A place with sand, lots of sand.
They are, actually. Keeps the game interesting.
Personally, I really like the music when you're on the star map. Quite space-like!

_________________
Quite frankly I wonder why I ever began making ships for this. You see, my work never becomes quite as good as I feel it deserves to.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 101 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group