v0.9 Bug Report Thread

Discuss all things Battleships Forever that aren't Ships and Shipmaker - Missions, Development, etc.!

Moderators: th15, Moderators

Kaelis
Moderator
Posts: 1590
Joined: Fri Dec 14, 2007 4:46 am

v0.9 Bug Report Thread

Post by Kaelis »

This thread is for reporting bugs with the newest release.

Remember that when posting bugs, you have to include as much info as possible. Circumstances, reproduction steps, common parameters, settings, your system info, etc. If a bug is specific to a certain ship or can be demonstrated with one, include .sb4 and .shp . If a ship uses custom sprites, remember to include these, too.

If you are reporting a new bug, you are allowed to double (and more, if necessary) post. Actually, its even better if you do.



Please post only if you have something useful to add.
Last edited by Kaelis on Sat Jan 31, 2009 11:12 am, edited 3 times in total.
Chiiro
Commodore
Commodore
Posts: 521
Joined: Mon Mar 24, 2008 5:27 am
Location: San Diego, CA

Post by Chiiro »

On any keyboard press as long as this ship is in play.
Two sections are set to move on comma press and stop moving after ten frames.
One Twin Autocannon is set to enable and later disable on comma press.

--

ERROR in
action number 1
of Key Press Event for <any key> Key
for object ShipSection:

Error in code at line 9:

if l_owner.l_myship && sel then

at position 25: Unknown variable sel

--

.sb4 and .shp
http://www.wyrdysm.com/battleshipsforev ... mental.zip[/url]



Kaelis edit: This happens with key triggers, so don't use them for now.
Fly me to the moon, so I can play among the stars~
Let me see what spring is like on Jupiter and Mars~
Squishy
Rear Admiral
Rear Admiral
Posts: 852
Joined: Mon Dec 03, 2007 4:32 am

Post by Squishy »

Linear movement sections triggered to move via Weapon Targetting.

Sections move correctly in Preview mode when 'W' is pressed.

However, ingame movements seem to follow default linear movement targets instead.

http://individual.utoronto.ca/Squishy/LineMoveTrig.sb4


Edit:

In windowed mode, with the options Shimmer, Gradient and Interpolate turned off, an empty sandbox is incredibly laggy. The framerate sits between 12~19 and the mouse/interface takes some time to response.

However, the splash screen melee and campaign/skirmish modes do not suffer this slowdown. Only Custom Game/ Sandbox incurs this.

Edit 2:

I've checked out all the options. It seems turning off SURFACES in the options fixes the Sandbox lag. All the other options have no effect. Something in the Sandbox takes up a lot of Surface features.
Last edited by Squishy on Mon Jan 26, 2009 10:20 am, edited 1 time in total.
Swamp Fox
Captain
Captain
Posts: 342
Joined: Wed May 14, 2008 7:00 am
Location: Tellus Tertius

Post by Swamp Fox »

Yeaaaaaaaaah......
http://i421.photobucket.com/albums/pp29 ... 4/Whuh.png
No idea what I did to get this. The button still works though. :D
"Okay. I'm gonna get your money for ya. But if you don't get the President of the United States on that phone, you know what's gonna happen to you?"
"What?!"
"You're gonna have to answer to the Coca Cola company."
Draco18s
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander
Posts: 73
Joined: Thu Jan 22, 2009 3:19 am

Post by Draco18s »

in an attempt to figure out how to get something to rotate CCW I set the "CCW Frames" entry box to 0 (it said it ranged from 0 to 9000) and the shipbuilder crashed.
ERROR in
action number 1
of Other Event: User Defined 3
for object ctr_editbuttons

In script resetRotation:
Error in code at line 19:
rs_rotccwspeed = 360/rs_rotccwframes

at position 29: Division by 0.
Setting CCW Rot speed to 0 puts a 36000 in rot ccw frames (and a 0.01 in rot speed), clicking that box re-defaults it to 9000 (and rot speed to 0.04).
BizzarreCoyote
Commander
Commander
Posts: 139
Joined: Thu Oct 23, 2008 4:17 am

Post by BizzarreCoyote »

FATAL ERROR in
action number 1
of Create Event
for object ctr_Testroom:

COMPILATION ERROR in code action
Error in code at line 11:
nSec2a(0,29,"Sections\Cyc_sec02.png",-1,1,90,1000,1,1,1)

at position 23: Unexpected symbol.
I'm assuming it has something to do with that section, though exactly what is lost on me


EDIT: I figured out a way around it. I just used a differently named piece that was identical. It works now! :)
Last edited by BizzarreCoyote on Mon Jan 26, 2009 11:22 pm, edited 1 time in total.
[url=http://profile.xfire.com/bizzarecoyote][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sf/type/2/bizzarecoyote.png[/img][/url]
Draco18s
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander
Posts: 73
Joined: Thu Jan 22, 2009 3:19 am

Post by Draco18s »

Attempting to move a default horizontal "slide" to a vertical, I changed the target X location first:
ERROR in
action number 1
of Other Event: User Defined 3
for object ctr_editbuttons:

In script updateMovtarget:
Error in code at line 98:
ms_mcounter = ceil(ms_startdist/ms_aspeed)

at position 40: Division by 0.
Editing because I'm awesome like that.

Attempting to load this ship (SB4) gets me this error:
ERROR in
action number 1
of Other Event: User Defined 3
for object ShipSection:

Error in code at line 12:
(tr_ontype != 0 || tr_offtype != 0) ) then

at position 5: Unknown variable tr_ontype
th15
Administrator
Posts: 947
Joined: Sun May 13, 2007 12:01 am

Post by th15 »

Triggers are generally fubar, don't use them. Movement and rotation don't quite work properly in the game yet but they work well enough in the SM.
Sean 'th15' Chan
[img]http://img63.imageshack.us/img63/6344/bfbanner2vy5.gif[/img]
D00D!
Commander
Commander
Posts: 174
Joined: Fri Jun 13, 2008 4:37 pm
Location: Frontlines againest a piggy invasion

Post by D00D! »

Sections that have a weapon driver (aka making them turrets) cannot have any other sections parented to them. If placed in the game, an error such as this:

ERROR in
action number 1
of Other Event: User Defined 3
for object ShipSection:

Error in code at line 12:

(tr_ontype != 0 || tr_offtype != 0) ) then

at position 5: Unknown variable tr_ontype

Will occur.

Also, the L hotkey does not work in shipbuilder so weapon drivers must be assigned manually. Same goes for mirroring.


:cry: It seems that the only person who has successfully made good use of triggers and drivers is Anna.
Avatarless and proud of it! And being really crazy and screwing everything conventional!
Currently working on:

The largest transforming mecha EVAR!
Aaganrmu
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander
Posts: 80
Joined: Tue Dec 23, 2008 12:36 am
Location: Holland

Post by Aaganrmu »

Two very minor bugs:

- The new cool guns have old sprites when selected by pressing the "select all offensive turrets (N)" button in the sandbox. Actually selecting single turrets shows the right sprite again.

- The Particle Rifle is called Pulse Gun in-game
User avatar
Arcalane
Pseudofeline Overlord
Posts: 4034
Joined: Thu Sep 13, 2007 10:37 am
Location: UK

Post by Arcalane »

A pair/four-pack of known bugs for the pile;

- Twin Blaster and Twin Autocannon shots spawn from the wrong positions at the moment.
- Twin Scatterbeam and Twin Laser/Beamer turrets fire a single beam that looks like two. This is harder to fix than it sounds, unfortunately. In the meantime, if you want a dual beam turret, make one manually.
- The point of impact of a torpedo takes double damage. This needs fixing so that the torpedo doesn't deal any impact damage, just explosive damage, IMO.
  /l、
゙(゚、 。 7
 l、゙ ~ヽ
 じしf_, )ノ
ArcaneDude
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2520
Joined: Sun Jan 27, 2008 4:50 am
Location: Antwerp, Belgium

Post by ArcaneDude »

___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Key Press Event for O-key Key
for object obj_sidebar:

Missing sprite!

Custom sprites\Old Sections\Old__CE56.png

Press ignore to replace with '?' sprite, or abort to terminate Shipmaker.

___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Key Press Event for O-key Key
for object obj_sidebar:

Missing sprite!

Custom sprites\Old Sections\Old__Stock22.png

Press ignore to replace with '?' sprite, or abort to terminate Shipmaker.

___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Key Press Event for O-key Key
for object obj_sidebar:

Missing sprite!

Custom sprites\Old Sections\Old__CE67.png

Press ignore to replace with '?' sprite, or abort to terminate Shipmaker.

___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Key Press Event for O-key Key
for object obj_sidebar:

Missing sprite!

Custom sprites\Old Sections\Old__CE54.png

Press ignore to replace with '?' sprite, or abort to terminate Shipmaker.

___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Key Press Event for O-key Key
for object obj_sidebar:

Missing sprite!

Custom sprites\Old Sections\Old__Stock17.png

Press ignore to replace with '?' sprite, or abort to terminate Shipmaker.
And the list goes on. I've replaced everything that needed to be replaced on this specific sb4 and every sprite is where it's supposed to be. But not according to SM. I'll see if I can find something, but I have no fucking idea what this is.
Check out The Star Wreck project!
Check out the Epic Music Library
Image
And in this Alliance we bestow our hope and will, that the Dogs of War may never harass the people of our homes again, and that it will bring peace, equality and liberty for all in need and despair. One Universe, One Goal. By the Manifest we command this.~ Saren Vil Ush
User avatar
Arcalane
Pseudofeline Overlord
Posts: 4034
Joined: Thu Sep 13, 2007 10:37 am
Location: UK

Post by Arcalane »

Double underscores, AD. :P
  /l、
゙(゚、 。 7
 l、゙ ~ヽ
 じしf_, )ノ
Malahite
Captain
Captain
Posts: 284
Joined: Wed Feb 27, 2008 3:23 am
Location: Poland, Some old closet

Post by Malahite »

Strange thing, but after playing with the new shipED a bit, somehow I lost the power of drag&drop... even after exiting the ed, I still can drag a thing on my desktop :lol:
[b][color=red]Comrade Malahite
Red Star Navy senior designer[/color][/b]
[i]"True beauty lies in the eye of the viewer"[/i]
[img]http://img403.imageshack.us/img403/8817/signeh5.jpg[/img]
[i]"For all we ought to have thought, and have not thought; all we ought to have said, and have not said; all we ought to have done, and have not done"[/i]
Squishy
Rear Admiral
Rear Admiral
Posts: 852
Joined: Mon Dec 03, 2007 4:32 am

Post by Squishy »

Two minor errors.



If a slave weapon's Weapon Link is killed, you'll get an ignorable error box.

Should the slave weapon be left in an arc range exceeding it's set arc range, upon the loss of weapon link you will receive one more additional error prompt that can be ignored with no ill effects.
Locked